Where you can buy Louis Vuitton Replica :

LOUIS VUITTON sunglasses replica louis vuitton artsy replica louis vuitton neverfull replica louis vuitton messenger replica louis vuitton messenger bag replica louis vuitton fake replique Sac Louis Vuitton imitaciones louis vuitton espana borse false louis vuitton napoli zaino louis vuitton falso Best faux Chanel bags louis vuitton tasche gefalscht kaufen fake dior saddle bag replique sac ysl Replica chanel knock off chanel bags gucci imitazioni bracelet love Cartier replique cartier bracelet replica replique louboutin replica louis vuitton wallet louis vuitton bumbag replica louis vuitton backpack replica dior replica louis vuitton duffle bag replica louis vuitton sling bag replica replica celine replica louis vuitton m40780 replica borse gucci fake louis vuitton backpack gucci imitazioni chanel bag replica chanel backpack replica van cleef replica replica gucci sunglasses fake louis vuitton wallet replica louis vuitton belt uk hermes birkin replica replica louis vuitton wallet 1:1 ysl imitazione replica louis vuitton wallet borse louis vuitton imitazioni louis vuitton duffle bag replica goyard replica cartier bracelet replica louis vuitton turkei online louis vuitton replica replica cartier love bracelet louis vuitton shoes replica

Çocuklar İstekleri Konusunda Bazen Çok Israrcıdırlar

Çocuklar İstekleri Konusunda Bazen Çok Israrcıdırlar

Çocuklarda zaman zaman anne-babalarının sözünü dinlememe kendi bildiklerini okuma davranışları görülebiliyor. Çocuk artık kendi vücudu üzerinde iyiden iyiye kontrol kazamaya başladığı için bu dönemde çocuk istekleri üzerinde daha ısrarcı, inatçıdır. Anne babanın tahammül sınırlarını zorlayacak kadar zıtlık çıkarabilir, gereksiz yere ağlar, istekleri olmadığında eşyaları fırlatabilir, kendini yerlere atabilir. Bu durum zordur ancak normal gelişimin de bir parçasıdır. Çocuğa bakan kişinin bu sürecin geçici olduğunu bilerek sabırlı olması gerekir. Çocuğa bağırmak, şiddet uygulamak gibi yanlış tavırlar çocuğun daha da negatif bir tavır içine girmesine neden olmaktan başka işe yaramaz. Böyle durumlarda en uygun davranış sabırlı, sakin ve kararlı olmak, çocuğun sakinleşmesini beklemektir. Çocuğun içinde bulunduğu yaş döneminin yanı sıra, çocuk eğitiminde anne babanın takındığı tavır ve farkında olmadan yaptıkları tutum hataları da çocuğun söz dinlememe davranışı göstermesine sebep olabilir.

Özellikle çocuklara uygulanan katı disiplin veya tam tersi fazla gevşek bir disiplin, ebeveynlerin kararlı ve net bir tavır sergileyememesi ve çocuğa farklı mesajların verildiği kalabalık ortamlarda yetişmiş çocuklarda bu tip olumsuz davranışları daha fazla görüyoruz. Ayrıca çocuğa bir kardeş gelmesi çocukta yarattığı stres nedeniyle sinirli olmasına ve olumsuz da olsa ilgiyi üzerine çekmeğe yönelik zorlayıcı, söz dinlemez davranışların ortaya çıkmasına neden olabilir. Anne-babalardan sık sık şu yönde yakınmalar duyulur; “Ben ne dersem tersini yapıyor. Dediklerimi duymuyor. Koyduğum hiçbir kurala uymuyor. Ceza veriyorum olmuyor, ödül veriyorum yine olmuyor. Evde kendi cumhuriyetini kurdu, kendi de cumhurbaşkanı oldu. Söz geçiremiyoruz. Kendi kafasına göre davranıyor. İstediği olmadığında kendini yerden yere atıyor. Büyük, küçük dinlemiyor. Bazen sözlerimi anlamıyor diye düşünüyorum. Kızıyorum olmuyor, seviyorum olmuyor.”

Peki ebeveynlerin böylesi durumlarda takınacağı tavır nasıl olmalıdır?

• Çocuğunuza beklemeyi öğretin. Her istediğimiz şeye hemen kavuşmamızın mümkün olmayacağını bazen çok emek vermemiz, sabır göstermemiz gerektiğini örneklerle anlatın. Bekleme sürecini eğlenceli hale getirmek için odasının duvarına bekleyeceği gün sayısı kadar boncuklar dizip asabilirsiniz. Her gece yatmadan önce boncuklardan bir tanesini alarak kaç gün kaldığını hesaplamak onun için eğlenceli olacaktır.
• Çocuğunuzdan her hangi bir şey isterken içinde bulunduğu yaş durumunu dikkate alın ve gücünün üzerinde başarı beklemeyin. Sizin beklentileriniz doğrultusunda davranmadığını başarısızlık duygusu ve özgüven eksikliği yaşar ve daha sonraki zamanlarda yapabileceği işleri bile yapmamaya çalışır.
• Anne baba olarak çocuğa sergilediğiniz tutumu gözden geçirin. Çok katı, aşırı hoşgörülü veya tutarsız bir yaklaşım çocuklarda söz dinlememe ve tepki verme davranışını destekler niteliktedir. Mutlaka tutarlı olmanız gerekmektedir.
• Çocuğunuza engel koyma yerine seçenekler sunun. İstediği bir şeye eğer onay vermiyorsanız “Hayır” “olmaz” “asla” gibi sözlerle engellemek yerine seçenekler sunarak onu yönlendirmeye çalışın.
• Çocuğunuzun yaptığı çalışmaları ve davranışları sık sık eleştirmeyin, hatalarını yüzüne vurmayın. Hataların güzel şeyleri yapmada önemli olduğunu hatayı görüp düzelterek daha güzellerini yapabileceğini çocuğunuza öğretmeniz gerekir.
• Çocuğunuz, istediğiniz bir şey olmadığında bağırıp çağırıyor kendini yerden atıyorsa bunu bastırmak amacıyla ses tonunuzu yükseltmeyin, aksine olabildiğince sakin ve yumuşak ses tonu kullanın. Gittikçe artan ses tonlarının sonu gelmez!
• Çocuğunuzu kurallara boğmayın, bıktırmadan ve yavaş yavaş kurallara alıştırmak daha yararlı olur.
• İstediklerinizi yerine getirme konusunda çocuğunuza aceleci davranmayın, zaman tanıyın.
• Ailenizde kurallı yaşamayı benimseyin ve uygulayın. Kurallara uyma konusunda anne baba tutarlılık gösterirse çocuk da bundan etkilenecektir.
• Çocuğunuz sabırsız davranışlar sergilediğinde ödüllendirmeyin.
• Çocuğunuza olan sevginizi ve ilginizi her fırsatta dile getirmekten ve göstermekten çekinmeyin.
• Aldığınız tüm önlemlere rağmen başarılı olamıyorsanız mutlaka bir uzmandan yardım alın.

Rehberlik Servisi